Kniha

Objevujeme Prahu

Vydání: Albatros 1988 | Jazyk: čeština | Signatura: D 10936

Populárně-naučná publikace přibližuje dětskému čtenáři nejrůznější zajímavosti minulé i současné (80. léta 20. stol.) Prahy.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Objevujeme Prahu

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Publikace vybavená řadou barevných ilustrací, fotografií a reprodukcí se pokouší vzbudit zájem mladých čtenářů o Prahu - přitažlivým způsobem jim město přiblížit a přispět k tomu, aby začali vnímat jeho krásu a získali k Praze vztah. V devíti kapitolách se čtenáři dozvědí mimo jiné kde a jak rostly v Praze první ulice, jak se stavěly první domy, kudy tekla v minulosti Vltava, jak vznikly pražské jezy a mosty, jak kdysi vypadaly pražské ostrovy, podle jakého systému se číslují pražské domy, jak dostala Praha své jméno, jak se poznají umělecké slohy pražské architektury, jaké jsou zelené dějiny města, jak vypadá pražská doprava a kulturní život (divadla, kina, rozhlas, televize) i jaké památky jsou v Praze ty nejvýznamnější. - Kniha určená čtenářům od 8 let obsahuje i přehled základní literatury o Praze.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíCIBULA, Václav
NázevObjevujeme Prahu
AutorVáclav Cibula ; Fot. a fotoreprod. Blanka Lamrová, Josef Molín ; Ilustr. Eva Smrčinová
IlustrátorSmrčinová, Eva
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
NakladatelAlbatros
Rok vydání1988
Rozsah236 s
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran236
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena47
Obsahová char. "OCH"D5c1
Obsah OCHuPražské pamětihodnosti. Soupisy a místopisné popisy pražských památek (celá Praha). Cestopisy o Praze a zeměpis Prahy. Obrazové a fotografické publikace Prahy s místopisným komentářem. Letecké snímky Prahy.

Lístek

MARC
Náhledy
Objevujeme PrahuObjevujeme PrahuObjevujeme PrahuObjevujeme PrahuObjevujeme PrahuObjevujeme PrahuObjevujeme PrahuObjevujeme PrahuObjevujeme PrahuObjevujeme Prahu