Kniha

Obcházení ostrova

Vydání: Host 2017 | Jazyk: čeština | Signatura: B 23665

Básně vznikaly v letech 2011-2016 jako osamělá souostroví, která básník a překladatel anglické poezie Milan Děžinský spojil v ostrov.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Obcházení ostrova

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Ostrov je metaforou lidského údělu zasazeného do kontextu města a krajiny. Do příběhů, odehrávajících se na nádražích, v barech, ale také ve snových představách, ve kterých ryby, "když se srazí, cinkají jako zvonky". Za každou replikou jako by stálo tisíc důvěrných let a jistota, že alespoň jednou někdo miloval opravdově. Děžinského lyrika zvoní o hranu prostých věcí. Otvírá jim dveře k nadčasovosti.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíDěžinský, Milan
NázevObcházení ostrova
Podnázevbásně z let 2011-2016
AutorMilan Děžinský
VydáníPrvní vydání
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelHost
Rok vydání2017
Rozsah51 stran
Durata
Vybavení
Rozměry19 cm
Počet stran51
Doprovodný materiál
Název ediceReX ;
Poznámka
ISBN978-80-7577-094-3
Cena199
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiPosluchači --; Než ohluchneš, jsi slepý... --; U trati skřípe páv... --; Muškáty za sklem září pěti žárovkami... --; Píseň zaslechnutá v baru --; Píseň z jukeboxu --; Ještě během hotelové snídaně... --; Loďka na jezeře --; Polibek --; Polibek --; O kometě --; Moment slast! --; Když nevím --; Praha-Děčín --; Pelechov --; Jazyky Babylonu --; Zimní vzor --; Distichon --; Předjaří --; Proti slimákům --; O naději --; Dunaj v Bratislavě není širší než Labe v Roudnici... --; Jezdci --; Vzpomínka --; Ulička ke Křekovu --; Volní --; Nálet špačků jsme přečkali ve sklepě... --; Javor --; Hledím do slunce a jsem už někdo jiný... --; Všem půvabům --; Den --; Štěstí --; Na Murteru --; Bota --; Vikingské štíty --; Z pobřeží --; Na mapě ostrovů --; Ostrov Claudie Stublera --; Odjezd z ostrova --; Chtěl bych dnes přijít do veselého domu,

Lístek

MARC