Kniha

O Půlpánovi a jiné příhody

Vydání: Literární čajovna Suzanne Renaud 2006 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 52678

Výbor drobných bajek, lidových povídaček a hrůzostrašných pověstí z kraje Auvergne, vyprávěných svérázným, poetickým jazykem.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
O Půlpánovi a jiné příhody

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Do tohoto výboru překladatel zařadil další porci krátkých příběhů z autorova rodného kraje, středofrancouzského hornatého Auvergne. Spíše než nadpřirozené síly tu tentokrát najdeme "šelmy sedláky", rozšafné stařenky i přitroublé grázlíky, zkrátka obyčejné lidičky s jejich ctnostmi i nectnostmi. Skvělý překlad Jiřího Reynka, využívající nespisovného jazyka, dialektů i městské hantýrky, dokonale zprostředkovává atmosféru lidových vyprávění.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPOURRAT, Henri
NázevO Půlpánovi a jiné příhody
AutorHenri Pourrat ; [z fr. orig. vybr. a přel. Jiří Reynek]
PřekladatelReynek, Jiří
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníV Havlíčkově Brodě
Země vydáníČesko
NakladatelLiterární čajovna Suzanne Renaud
Rok vydání2006
Rozsah123 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran123
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-86653-10-2
Cena219
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiChudinky vešky průpovídky --; O vešce a blešce --; O sestře včelce, sestře pavoučici a sestře mraveničce --; O třináctém zajícovi --; O Půlpánovi --; O čepečkách --; O černochovi --; O včeliček tatíkovi --; O dvou našincích --; O dvou našincích a o herynku --; O dvou našincích a vejci osličím --; O čertovi zamilovaném --; O škvarkách --; Jak čert prasata prodával --; O Skorobroukové a o třech kumpánech --; O potoku šikovně přivedeném --; O tom, že nikdy se neví --; O Mezulánovi, aneb Šibal jak mezi loupežníky se dral --; Kuráže syn --; Táta oběšenec --; O černé slepici --; O lůžku na třech nohách --; O mrzutém setkání --; O zlatém řetízku --; O vesnici zavrženců --; O synku Ferdinandovi --; Stříbrné lokty

Lístek

MARC
Náhledy
O Půlpánovi a jiné příhodyO Půlpánovi a jiné příhody