Kniha

O kočkách

Vydání: Albatros 2004 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 48454 | Chci jiné vydání

Patnáct převyprávěných pohádek o kočičkách a kocourcích z celého světa doprovázených snivými ilustracemi. Pro děti do 10 let a všechny milovníky koček.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
O kočkách

Další vydání

(85)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Na motivy italských, francouzských, polských, japonských a ruských pohádek, pohádek bratří Grimmů, Boženy Němcové, Václava Říhy, Charlese Perraulta, a dalších, přeložili, převyprávěli a upravili Jan Vladislav, František Hrubín, Věra Formánková a jiní. V knize najdete známé pohádky jako je "Bílá kočička", "Kocour v botách", ale i ty méně známé jako "Jak kocour soudil křepelku a zajíce". Knihu těch nejkrásnějších pohádek o chlupatých klubíčkách s drápky příjemně doplňují neobvyklé ilustrace Jitky Walterové. Na konec publikace je zařazena ediční poznámka, ve které se lze dočíst o původu jednotlivých pohádek.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíO
NázevO kočkách
Podnázevpatnáct pohádek z pokladů našich a světových pohádkářů
IlustrátorWalterová, Jitka
Autor textuNěmcová, Božena
VydáníV tomtu výboru 1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelAlbatros
Rok vydání2004
Rozsah85 s.
Durata
Vybavení
Rozměry26 cm
Počet stran85
Doprovodný materiál
Název ediceNejkrásnější pohádky
Poznámka
ISBN80-00-01381-9
Cena169
Obsahová char. "OCH"A3
Obsah OCHuKnížky pro děti do deseti let v češtině.
Název dílčí částiJak kočka s myškou spolu hospodařily --; O kocourku Mňoukovi a dvou holčičkách --; O kocouru, kohoutu a kose --; O kočičím králi --; Kocour v botách --; Proč se pes a kočka nemají rádi --; O kocourku Fouskovi a kočičce Tichošlapce --; O chytrém kocourovi a hloupých opicích --; O statečném kocourovi a chrabrém beranovi --; O kohoutkovi a kocourkovi --; Myš a kočka --; Jak kocour soudil křepelku a zajíce --; Lev a kocour --; Bílá kočka --; Proč pes vrčí na kočku a proč kočka chytá myši

Lístek

MARC
Náhledy
O kočkáchO kočkách