Kniha

Ó kdežpak

Vydání: Práce 1991 | Jazyk: čeština | Signatura: B 17627

Sbírka přináší verše, jejichž základní tématikou zůstávají motivy odcizení, které se promítají do každodenních událostí.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Ó kdežpak

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Básník se zde odpoutává od své krajiny fantazie a vstupuje do reálného světa, v němž však jeho fantaskní motivy nacházejí obecnou platnost. Básně jsou napsány uhrančivým rukopisem autora, kde má drsnost a syrovost výrazu své funkční uplatnění.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíWERNISCH, Ivan
NázevÓ kdežpak
Podnázevbásně
AutorIvan Wernisch ; dosl. napsal Vladimír Karfík
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydánícs
NakladatelPráce
Rok vydání1991
Rozsah99 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry13 cm
Počet stran99
Doprovodný materiál
Název ediceKlín : Edice poezie
Poznámka
ISBN80-208-0145-6
Cena28
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiOdněkud někam --; Nic --; Trumfy --; Tyhlety chmurné průjezdy --; Večerní slunce --; Prožili jsme mnoho z toho... --; V nijakém městě --; Zapomenutý --; Zahrada nestoudnosti --; Velký dům --; Slyšíš ty ptáky --; Taková hra: zavři oči nahmátni knihu... --; Stmívání v Uhrách --; Doupě latinářů --; Malý kouzelník --; Dobrý večer --; Otravná pohádka pro otravná pacholátka --; Dobrá rada --; Zlý pes --; Kanape --; Lidé z jedné vsi a lidé z druhé vsi --; O ženách, které vařily kaši --; Tři Fuové --; Město --; Konec světa už dávno... --; Nepovažuji za vyloučené... --; Ó kdežpak --; Nebyli dva, aniž jeden --; Kvoč --; Byl proti Abydu Sestos --; Kdo kdy okusil --; Am Feigenbaum... --; To všechno... --; Tichounce --; Život je sen --; Lež --; Had --; Prasinec --; Procházka kolem pivovaru --; Šel pro krev --; Podívá se na hodinky... --; O okapovou rouru... --; Mlha se zvedá --; Mouchy --; Smrt --; Chodit po provaze...; Nic --; Doupě latinářů --; Ó kdežpak; V jaké to krajině /

Lístek

MARC
Náhledy
Ó kdežpakÓ kdežpak