Kniha

Nové případy četnické pátračky

Vydání: MOBA 2016 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 80752

Třetí soubor kriminálních povídek, které se odehrávají v jihočeském Písku a jeho okolí ve třicátých letech minulého století.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Nové případy četnické pátračky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Nové případy četnické pátračky volně navazují na předešlé knihy Písecká četnická pátračka a 92. policejní revír zasahuje, v nichž se autor vydává do minulosti a popisuje práci písecké četnické pátrací stanice v období první republiky. Opět se setkáme s galerkou třicátých let, která v té době měla ještě glanc a uměla, když bylo třeba, kápnout božskou. Na stránkách knihy tak ožívají kasaři, kteří mají svoji stavovskou čest, kapsáři, půdaři, bytaři, "vébaři", co kradli kabáty v hostincích a ve vlacích, ale i hochštapleři a lehké holky z ulice i z nevěstince. A všichni hovoří jadrným jazykem oněch časů... Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBeran, Ladislav
NázevNové případy četnické pátračky
AutorLadislav Beran
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelMOBA
Rok vydání2016
Rozsah269 stran
Durata
Vybavení
Rozměry19 cm
Počet stran269
Doprovodný materiál
Název edicePůvodní česká detektivka ;; Krimi
Poznámka
ISBN978-80-243-7158-0
Cena259
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiPůlnoční zločin v hodinovém hotelu --; Kasař gentleman --; Gaučová story --; Otevřená hra --; Mazaný kasař Matěj Hrášek --; Starý případ --; Neviditelný milenec Karolíny Nečasové --; Smrt neznámého pasanta v hodinovém hotelu --; Uloupená pověst --; Náhlá sešlost v penzionu Honzíček --; Důvodná pochybnost štábního kapitána Votruby --; Požitkář --; Nebe na zemi --; Podivná smrt kavalíra z galerky --; Případ, který nebyl košer --; Peníze, nebo život! --; Erotická patálie štábního strážmistra Hřebejka --; Sejdeme se, pane štábní, na hřbitově... --; Nečekaná smrt staré dámy --; Mrtvý muž, který neměl jméno --; Zapomenutý hřích z minulosti

Lístek

MARC