Kniha

Natura Pragensis 22

Vydání: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, regionální pracoviště Střední Čechy 2015 | Jazyk: čeština | Signatura: D 24818

Cílem monografie bylo poprvé shromáždit uceleně historické a současné (10. léta 21. stol.) poznatky o rybách a sportovním rybářství v regionu Prahy.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Natura Pragensis 22

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

V publikaci je sestaven úplný a podrobněji komentovaný přehled na území Prahy zaznamenaných druhů mihulí a ryb. Analyzovány jsou i dlouhodobé údaje o zdejším sportovním rybářství, které místní ichtyofaunu výrazně ovlivňuje obhospodařováním (vysazováním a rybolovem) jednotlivých rybářských revírů. Práce tak předkládá doposud nejpodrobnější komentovaný přehled pražské ichtyofauny zachycující vývoj v období více než jednoho století. Nechybí ani hydrologie studovaného území a celkové zhodnocení vývoje a změn pražské ichtyofauny. - Text doplňuje řada tabulek a barevná obrazová příloha.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHanel, Lubomír
NázevNatura Pragensis 22
Podnázevstudie o přírodě Prahy: Ichtyofauna a rybářství Prahy: historie a současný stav
AutorLubomír Hanel a Jan Andreska
Autor textuAndreska, Jan
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelAgentura ochrany přírody a krajiny ČR, regionální pracoviště Střední Čechy; Agentura ochrany přírody a krajiny ČR
Rok vydání2015
Rozsah127 stran
Durata
Vybavení
Rozměry24 cm
Počet stran127
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-88076-14-8
ISSN0862-366X
Cena200
Obsahová char. "OCH"D5d1
Obsah OCHuPražská příroda a životní prostředí. Pražská flóra a fauna. Pražské přírodní rezervace. Pražská zoologická zahrada. Pražské botanické zahrady. Pražské parky, sady a architektonické zahrady. Ochrana životního prostředí v Praze. Zemědělství v Praze.

Lístek

MARC