Kniha

Na osobu zaměřený přístup v práci s lidmi s mentálním postižením a s klienty vyžadujícími trvalou péči

Vydání: Portál 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: G 11652

Příručka popisuje na osobu zaměřený přístup, jeho využití v práci s mentálně postiženými klienty a seniory. Výklady jsou proloženy četnými kazuistikami a zkušenostmi z terapeutické i pečovatelské praxe.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Na osobu zaměřený přístup v práci s lidmi s mentálním postižením a s klienty vyžadujícími trvalou péči

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Autorka ve své knize předkládá koncept PCA (Person Centered Approach) – na osobu zaměřený přístup. Aplikuje jej pro všechny, kteří ve své profesi přichází do kontaktu s lidmi v sociálních službách poskytovaných klientům s mentálním postižením (a seniorům), zejména pro lidi v přímé péči, ale i pro opatrovníky, klíčové pracovníky atd. Jedná se o styl každodenní nemanipulativní práce, o podporu „zaměřenou na člověka“. Publikace je vhodná jako studijní text v rámci akreditovaných výcvikových kurzů pro klíčové pracovníky v souladu s novým zákonem o sociální péči. Knihu ocení lidé pracující v rámci poskytovaných sociálních služeb s klienty s mentálním postižením, se seniory, s klienty vyžadujícími trvalou péči. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPÖRTNER, Marlis
NázevNa osobu zaměřený přístup v práci s lidmi s mentálním postižením a s klienty vyžadujícími trvalou péči
AutorMarlis Pörtner ; [překl. z pův. něm. vyd. Petr Babka]
PřekladatelBabka, Petr
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelPortál
Rok vydání2009
Rozsah175 s.
Durata
Vybavení
Rozměry23 cm
Počet stran175
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7367-582-0
Cena269
Obsahová char. "OCH"G10a
Obsah OCHuSociální práce a charitativní činnost. Sociální péče o seniory a postižené spoluobčany. Osvojování a adopce dětí. Sociální patologie. Sociální deviace. Prostituce. Péče o bezdomovce, alkoholiky, narkomany a problematické sociální skupiny (narušená mládež atd.). Péče o uprchlíky a národnostní menšiny (Romové atd.).

Lístek

MARC
Náhledy
Na osobu zaměřený přístup v práci s lidmi s mentálním postižením a s klienty vyžadujícími trvalou péčiNa osobu zaměřený přístup v práci s lidmi s mentálním postižením a s klienty vyžadujícími trvalou péčiNa osobu zaměřený přístup v práci s lidmi s mentálním postižením a s klienty vyžadujícími trvalou péči