Kniha

Myšlení Jana Patočky očima dnešní fenomenologie

Vydání: Filosofia 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: L 15466

Sborník studií fenomenologických filosofů zabývajících se prací Jana Patočky. Lze též využít jako úvod do Patočkova filozofického myšlení.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Myšlení Jana Patočky očima dnešní fenomenologie

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Objemná publikace sestavená z příspěvků českých i světových odborníků podává ucelený přehled o filosofii Jana Patočky. Kniha může také sloužit jako kompendium pro každého, kdo by se chtěl jeho myslitelským přínosem vážně zabývat. Sborník vznikl díky proběhlé konferenci, která se konala 22. - 28. dubna 2007. V tomto roce by se byl Jan Patočka dožil sta let a také uplynulo třicet let od jeho úmrtí. Na této konferenci světová filosofická obec hodnotila Patočkovo dílo, filosofové ze všech koutů světa potvrdili, že Patočka přínosným způsobem recipoval a kritizoval své dva velké učitele, Edmunda Husserla a Martina Heideggera, u kterých ve třicátých letech studoval a s nimiž se pak až do konce života vyrovnával. Účastníci konference a autoři příspěvků: Johann Arnason, Renaud Barbaras, Jean-Francois Courtine, Marc Crépon, Steven Crowell, James Dodd, Eddo Evink, Nathalie Frogneux, Ludger Hagedorn, Václav Havel, Burt Hopkins, Josef Chytry, Domenico Jervolino, Filip Karfík, Kwok-ying Lau, Martin Beck Matuštík, James Mensch, Balázs Mezei, Josef Moural, Martin Palouš, Alessandra Pantano, Miroslav Petříček, Petr Pithart, Pierre Rodrigo, Hans Rainer Sepp, Marcia Sá Cavalcante Schuback, Michael Staudigl, Ilja Šrubař, Emilie Tardivel, Lubica Učník a Tamás Ullmann.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíCHVATÍK, Ivan
NázevMyšlení Jana Patočky očima dnešní fenomenologie
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelFilosofia; Oikoymenh
Rok vydání2009
Rozsah558 s.
Durata
Vybavení
Rozměry24 cm
Počet stran558
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7007-311-7; 978-80-7298-425-1
Cena349
Obsahová char. "OCH"L1e7a
Obsah OCHuFilozofie 20. století. Čeští a slovenští filozofové.

Lístek

MARC
Náhledy
Myšlení Jana Patočky očima dnešní fenomenologieMyšlení Jana Patočky očima dnešní fenomenologieMyšlení Jana Patočky očima dnešní fenomenologie