Kniha

Muzikologické etudy

Vydání: Panton 1981 | Jazyk: čeština | Signatura: VT 75792

1. vyd. Výběr studií, statí a esejí o hudbě, uveřejněných v časopisech a sbornících, věnovaný skladbě, interpretaci a hudební teorii. Doplněno notovými příklady a tabulkami.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Muzikologické etudy

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

I. O hudební skladbě a mistrech hudební tvorby (Revolucionář Beethoven. Wagnerovo nejfilozofičtější a nejrevolučnější dílo. Liszt a Smetana. Smetanova estetika. Bedřich Smetana a česká literatura. Dramatické rysy Janáčkova klavírního stylu. Janáčkova estetika. Ostrčilův stylový přínos a jeho vnitřní polarita. Ladislav Vycpálek. Alois Hába, český prorok hudebního expresionismu. Poetismus a česká hudba. Pavel Bořkovec a Erwin Schulhoff: Zamyšlení nad dvěma klavírními koncerty. Houslová sonáta Josefa Stanislava). II. O hudební interpretaci a mistrech hudebního slyšení (A. Benedetti-Michelangeli. Václav Štěpán. František Maxián - pianista natus. Chvála profesionalismu: Na okraj státní ceny pro Jana Panenku). III. O teorii hudby a mistrech přemýšlení o hudbě (Zdeněk Nejedlý a česká hudba. Přínos Otakara Zicha pro teorii opery. Podnět Vladimíra Helferta. Stěžejní teoretický přínos Karla Janečka. Antonín Sychra).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíJIRÁNEK, Jaroslav
NázevMuzikologické etudy
AutorJaroslav Jiránek
Vydání
Měřítko
Místo vydání
NakladatelPanton
Rok vydání1981
Rozsah
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran233
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena42
Obsahová char. "OCH"V3
Obsah OCHuHudební věda.

Lístek

MARC
Náhledy
Muzikologické etudyMuzikologické etudyMuzikologické etudyMuzikologické etudyMuzikologické etudyMuzikologické etudyMuzikologické etudyMuzikologické etudyMuzikologické etudyMuzikologické etudy