Kniha

Muži, kteří nemají ženy

Vydání: Odeon 2015 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 78273

Sbírka sedmi povídek předního japonského prozaika přináší pohled do duší různých druhů mužů, kteří mají jedno společné - tak či onak přišli o svou životní partnerku.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Muži, kteří nemají ženy

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha vypráví o vztazích poznamenaných nedorozuměním, nevěrou či proradností. Sedm povídek sbírky spojuje téma osamění mužů, kteří za různých okolností ztratili ženu nebo o ni nenávratně přicházejí. Murakami vykreslil trápení hrdinů s jejich osudovými láskami v různém věku a postavení - spisovatel či plastický chirurg, herec nebo vysokoškolák - a opět se objevuje majitel baru, který hostům pouští desky s klasickým jazzem... Všichni ti muži se nacházejí v různých životních situacích, ale všichni jsou nějak poznamenaní duchem ztracených žen, ať už to byly ženy murakamiovsky tajemné, zvrácené, prolhané či nevěrné. Ztracená láska na mužích, kteří nemají ženy, zanechala nesmazatelnou stopu. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíMURAKAMI, Haruki
NázevMuži, kteří nemají ženy
AutorHaruki Murakami ; přeložila Klára Macúchová
PřekladatelMacúchová, Klára
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelOdeon
Rok vydání2015
Rozsah241 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran241
Doprovodný materiál
Název ediceSvětová knihovna ;
Poznámka
ISBN978-80-207-1655-2
Cena269
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiDrive my car --; Yesterday --; Nezávislý orgán --; Šeherezáda --; Kino --; Zamilovaný Samsa --; Muži, kteří nemají ženy; A někdy ztratit jednu ženu znamená ztratit všechny ženy... /

Lístek

MARC