KnihaKomiks

Můj stát

Vydání: Euromedia 2017 | Jazyk: čeština | Signatura: L 22122

Bohatě ilustrovaná kniha seznamuje děti přístupnou formou s nejvýznamnějšími patrony českých zemí. Určeno především dětem kolem deseti let.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Můj stát

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Celou knihou provázejí páťáci Eliška a Tomáš a také dvouocasý lev ze státního znaku. Ten představuje dětem pět hlavních českých patronů, jejichž sochy známe ze sousoší J. V. Myslbeka na pražském Václavském náměstí (sv. Václav, sv. Ludmila, sv. Vojtěch, sv. Prokop a sv. Anežka Česká). Srozumitelnou a poutavou cestou formou krátkých textů, komiksových příběhů a barevných obrázků s vysvětlivkami se čtenáři seznámí s každým patronem jako skutečným člověkem a také s dobou, ve které žil. Kniha vznikla z iniciativy obecně prospěšné společnosti Dny české státnosti jako součást dlouhodobého projektu Můj stát.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriekomiks
ZáhlavíVelíšek, Martin
NázevMůj stát
Podnázevputování za českými patrony
AutorMartin Velíšek, Milan Starý
IlustrátorStarý, Milan
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelEuromedia
Rok vydání2017
Rozsah89 stran
Durata
Vybaveníilustrace (převážně barevné)
Rozměry23 cm
Počet stran89
Doprovodný materiál
Název edicePikola
Poznámka
ISBN978-80-7549-506-8; 978-80-904980-3-7
Cena199
Obsahová char. "OCH"L6f
Obsah OCHuKřesťanská církev všeobecně. Církevní dějiny. Církevní správa. Historická teologie. Dějiny papežství. Papežské listy. Církevní řády. Mnišské řády. Kongregace. Klášterní život. Mniši. Jeptišky. Mučedníci. Hagiografie. Životy svatých. Světci. Bludné učení. Schizma. Hereze. Kacíři. Reformační hnutí. Inkvizice.

Lístek

MARC