Kniha

Moskva v listopadu

Vydání: Společnost pro kulturní dějiny 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: D 18858 | Chci jiné vydání

Podrobný a věcný popis oslav 10. výročí VŘSR, kterých se autor zúčastnil jako člen české kulturní delegace (V.Vančura, Z.Nejedlý, J.Kopta a V.Tille).

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Moskva v listopadu

Další vydání

(2)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Delegace odjela do SSSR na pozvání Všesvazové společnosti pro kulturní styky se zahraničím. Její členové navštívili nejenom řadu kulturních institucí a zařízení, ale např. i textilní továrnu, internátní školu pro opuštěné děti, tzv. dělnickou školu, vězení atd. Účastnili se oslav výročí revoluce a setkali se s řadou významných představitelů kulturního i politického života. Prof. Tille, literární a divadelní teoretik, se věnoval především sovětské divadelní scéně. Podrobně popisuje konkrétní divadelní inscenace a svá setkání s velikány umělecké avantgardy (Tairov, Mejerchold, Ejzenštejn). Jeho text je nepolitický, věcný, informativní. Zajímavý obraz života sovětské společnosti konce 20. let 20. stol.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíTILLE, Václav
NázevMoskva v listopadu
AutorVáclav Tille ; [ed. a úv. studie Dagmar Blümlová]
VydáníV této úpravě vyd. 1
Měřítko
Místo vydáníČeské Budějovice
Země vydáníČesko
NakladatelSpolečnost pro kulturní dějiny
Rok vydání2009
Rozsah217 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran217
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-254-5149-6
Cena280
Obsahová char. "OCH"D3a1a
Obsah OCHuDějiny bývalého SSSR jako celku. Ruské dějiny. Dějiny evropské části bývalého SSSR. Dějiny Ruska, Ukrajiny, Běloruska, Moldavie. Dějiny pobaltských republik (Litva, Lotyšsko, Estonsko). Dějiny zakavkazských republik (Gruzie, Arménie, Ázerbajdžán).

Lístek

MARC
Náhledy
Moskva v listopadu