Kniha

Moje dlouhé mlčení

Vydání: Kartuziánské nakladatelství 2010 | Jazyk: čeština | Signatura: G 12864

Autobiografické vzpomínky na perzekuci židovských rodin během druhé světové války, kterou autorka knihy osobně zažila, když byla spolu se svými rodiči odeslána do Osvětimi.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Moje dlouhé mlčení

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Erika Bezdíčková, autorka autobiografického příběhu, přijela v roce 1944 jako třináctiletá dívka spolu s rodiči do Osvětimi. Zde zahynuli oba rodiče i větší část rodiny. Erice se však podařilo přežít. Na konci války utekla z pochodu smrti a v úkrytu se dočkala osvobození. Celý život se však musela vyrovnávat s událostmi z Osvětimi, které ji navždy poznamenaly. Ani osobní i profesní život po válce nebyl pro Eriku snadný a přinesl jí mnoho problémů a traumat. Dnes paní Bezdíčková, působící v ČR jako publicistka, redaktorka a překladatelka, jezdí na různé besedy a snaží se předat mladším generacím svědectví o holokaustu. Předmluvu ke knize napsala režisérka Olga Sommerová, která také o autorce knihy natočila dokument Sedm světel.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBEZDÍČKOVÁ, Erika
NázevMoje dlouhé mlčení
Podnázevživot a holocaust
AutorErika Bezdíčková ; [fotografie Jaroslav Klenovský] ... [et al.
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelKartuziánské nakladatelství
Rok vydání2010
Rozsah93 s.
Durata
Vybavenífot., 1 plánek
Rozměry22 cm
Počet stran93
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-86953-58-8
Cena179
Obsahová char. "OCH"G3c1
Obsah OCHuNárodnostní hnutí. Národnostní otázky. Národnostní menšiny. Krajané a státní příslušníci v zahraničí. Rasismus. Nacionalismus. Antisemitismus. Šovinismus. Holocaust. Fašismus.

Lístek

MARC
Náhledy
Moje dlouhé mlčení