KnihaDigitalizovaný titul

Mír

Vydání: Dílo 1949 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 9623

Soubor próz významného českého spisovatele, literárního kritika, novináře a překladatele Jiřího Weila obsahuje autorovy povídky, které vznikaly v letech 1938-1948.

Více informací...

Dostupné on-line nebo jako e-kniha

Získat Přidat na seznam
Mír

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Jiří Weil shromáždil v tomto souboru texty, které se odehrávají (jak ostatně napovídá titul) v mírově době před druhou světovou válkou nebo až po jejím ukončení. V povídkách se pak autor soustředí na drobnokresbu obyčejného a všedního člověka, který se ocitá uprostřed vnitřně vypjatých situací. Některé z próz jsou svým vyzněním už poplatné režimu, který právě v době vydání této sbírky (1948) přebíral neomezenou vládu a zaznívají v nich proto motivy výstavby společnosti, založené na socialistických principech.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíWEIL, Jiří
NázevMír
Podnázevpovídky z let 1938-1948
AutorJiří Weil ; s doslovem Jana Vladislava
VydáníPrvní vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydánícs
NakladatelDílo
Rok vydání1949
Rozsah262 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran262
Doprovodný materiál
Název ediceSvětová lidová knihovna ;
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
Cena20
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiAukce --; Prostá pravda --; Poslední setkání s Otokarem Fischerem --; O korunu a lásku --; Příběh o hraběnce a hrobce --; Čaj u Tomáše Bati --; Terasa Společenského domu --; Srdce --; Cesta podle Dunaje --; Jezero Neuruppinské --; Hekna --; Lodžské intermezzo --; Busta básníkova --; Potomek Timurův --; Cesta do Almy-Aty --; Jezero Issyk-Kulské --; Štrasburská katedrála --; Švýcarská snídaně v Capoulade --; Hodina v Nyonu --; Setkání v Luzernu --; Vězeň chillonský --; Šest tygrů v Basileji --; Mír

Lístek

MARC
Náhledy
MírMír