Kniha

Metličky

Vydání: Vyšehrad 2022 | Jazyk: čeština | Signatura: B 25676 | Chci jiné vydání

Sbírka básní klasika české poezie, která byla poprvé vydána roku 1968, je intimní výpovědí o složitém vztahu mezi člověkem a soudobou společností.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Metličky

Další vydání

(4)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Další sbírka moravského básníka druhé poloviny dvacátého století, která oslovuje i dnešní čtenáře poezie. V Metličkách, stejně jako v předchozí Smuténce, upouští Skácel od volného verše, který v jeho díle převládá, a volí tradiční strofickou a veršovou formu. Básněmi charakteristickými úsporným výrazem a působivou atmosférou proniká vědomí hluboké mravnosti a až existenciální úzkost. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSkácel, Jan
NázevMetličky
AutorJan Skácel ; ilustrace Helena Konstantinová
IlustrátorKonstantinová, Helena
VydáníVydání páté, ve Vyšehradu třetí
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelVyšehrad
Rok vydání2022
Rozsah63 stran
Durata
Vybaveníilustrace
Rozměry16 cm
Počet stran63
Doprovodný materiál
Název ediceVerše ;
Poznámka
ISBN978-80-7601-670-5
Cena229
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiToto se nenazývá --; Něco jiného --; Čistota --; Malomocný král; Hřbitov v prosinci --; Smrt pohřebního vozu --; Snímání posmrtné masky --; Mrtví a nazí --; Hlas --; A víno těm kteříž jsou tesklivého ducha --; Smutky --; Noční udice --; Řeč --; Ryba která chodí po mostě --; Něco jiného --; Život --; Hodinky --; Chlapci --; Verše o zelené stříšce --; Modlitba --; Most --; Asýrie --; Báseň --; Petrovaradín --; Třetí smuténka --; Uprostřed léta --; Vypočítávání senoseče --; Úroda kolem Tasova --; Bezpráví --; Čistota --; Lámání kukuřice --; Zátiší --; Zatím ne --; Velký hrom --; Báseň v zimě --; Pátrání --; Přívoz v provincii Thai Binh --; Vietnamská jarní --; Muž s přeraženým nosem --; Válka --; Pohřeb v Hanoji --; Houpací židle --; Tma ve vesnici blízko delty --; Den vhodný k umírání --; Zpráva

Lístek

MARC