E-kniha

Matka vzala roha

Vydání: Prostor 2016 | Jazyk: čeština

Soubor autobiografických povídek, v nichž autor vzpomíná na dětství bez rodičů v době tuhého komunismu i na svá další léta, volně navazuje na sbírku "U útulku 5".

Více informací...

Dostupné on-line nebo jako e-kniha

Získat Přidat na seznam
Matka vzala roha

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Edgar Dutka popsal v autobiografické knize "U útulku 5" své zážitky z dětského domova, kam byl umístěn v prvních letech komunistického režimu poté, co jeho matka byla uvězněna. Titulní, nejrozsáhlejší próza tohoto souboru líčí příběh matčina útěku z vězení i ze země, dobrodružnou anabázi končící až na australském kontinentě. Život syna, jenž v Československu prošel dětským domovem a výchovou v náhradní rodině, studiem, vzápětí z vyšších míst znemožněným, milostnými i tvůrčími začátky i dalšími zážitky osamělého dozrávání, popisují další povídky. V několika se autor vrací ke krátkému pobytu v Austrálii, jiné se odehrávají v jeho malostranském útočišti či na cestě do Itálie, dojde k nahořklým milostným peripetiím či rozpačitému setkání s matkou. Autor své zkušenosti vypráví a zhodnocuje s odstupem, věcně a bez sentimentu.

Popis
Čtenářská kategoriee-kniha
ZáhlavíDutka, Edgar
NázevMatka vzala roha
AutorEdgar Dutka
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelProstor
Rok vydání2016
Rozsah1 online zdroj (173 stran)
Durata
Vybaveníilustrace
Rozměry
Počet stran173
Doprovodný materiál
Poznámka
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiMatka vzala roha --; Mám pár rad --; Oskar --; Romeo --; Rytmus --; Za dveřmi osudu --; Citová výchova --; Čtyři etudy --; List z italského bloku --; Povídka malostranská --; Znalec --; Tenkrát v Queenslandu --; Bronte Café --; Jak je, synu? --; Dobra --; Muži --; Volné hroby

Lístek

MARC