Kniha

Manuál pro uklízečky

Vydání: Argo 2019 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 90358

Soubor skvělých povídek americké autorky, která došla ocenění až po své smrti a jejíž tvorba je zcela oprávněně srovnávána s velikány žánru A. P. Čechovem či Raymondem Carverem.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Manuál pro uklízečky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

V autobiograficky laděných povídkách poznáváme osudem těžce zkoušené hrdinky, které se pohybují na periferii společenského spektra. Spojené nádoby materiálního nedostatku a citových strádání jim neumožňují žít lépe. Přes pocity osamění a melancholie necítíme zmar a zoufalství, ale potřebu jít dál, i kdyby to mělo být nesnesitelné. Pod povrchem syrovosti a drsných životních pravd vidíme, že nic není jen odpozorované klišé, ale vše je autentické a prožité.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBerlin, Lucia
NázevManuál pro uklízečky
AutorLucia Berlinová ; přeložila Martina Knápková
PřekladatelKnápková, Martina
VydáníPrvní vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2019
Rozsah259 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran259
Doprovodný materiál
Název ediceAAA : edice anglo-amerických autorů ;
Poznámka
ISBN978-80-257-2635-8
Cena298
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiAngelova prádelna --; Dr. H. A. Moynihan --; Manuál pro uklízečky --; Můj žokej --; Perspektiva --; Její první odvykačka --; Fantomová bolest --; Tygří zuby --; Zápisky z pohotovosti, 1977 --; Temps perdu --; Carpe diem --; Melina --; Přátelé --; Nezvladatelná --; Krok --; Zatoulanci --; Makadam --; Hysterka --; Smutek --; Panteón de Dolores --; Avantýra --; Máma --; Carmen --; Mlčení --; 502 --; B.F. a já --; Počkej chvilku --; Domů; Čpavkem a vanilkou /

Lístek

MARC