KnihaDigitalizovaný titul

Malostranská beseda v Praze 1868-1928

Vydání: Malostranská beseda 1928 | Jazyk: čeština | Signatura: D 10918

Stručné dějiny Malé Strany, Malostranské besedy a českého národního obrození doplněné vzpomínkami osobností, příspěvky o aktivitách měšťanského spolku, statí věnovanou jeho domu na Malostranském nám. a seznamem členů a funkcionářů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Malostranská beseda v Praze 1868-1928

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Publikace obsahuje následující příspěvky: Vůdčí role Malé Strany v českém národním hnutí obrozenském a osvobozenském; účast a podíl Malostranské besedy na něm (J. Svoboda). - Z pamětí nejstarších členů besedních: Odhalení pamětní desky Janu Nerudovi (A. Albl). Moje besední vzpomínky (A. Nepomucký). O divadle Malostranské besedy (J. Šváb-Malostranský). Jiskérky z vlasteneckého života staré Malé Strany (O. Hausmanová-Městecká). - Besední dům : několik poznámek k jeho stavebnímu vývoji. - Činovníci Malostranské besedy v létech 1868-1928 (včetně portrétů a medailonků předsedů). - Zábavní výbor, dámský odbor, dramatický odbor. - Za Janem Oberstem (Krátká vzpomínka J. Švába-Malostranského). Jak jsme začali dělat divadlo v Malostranské besedě (J. Beneš-Kareš). - Vznik a založení Besedy. - Seznam členů Besedy v r. 1927.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíMALOSTRANSKÁ
NázevMalostranská beseda v Praze 1868-1928
Autor textuPeterka, Josef
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydánícs
NakladatelMalostranská beseda
Rok vydání1928
Rozsah132 s., obr., fot.
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran132
Doprovodný materiál
Poznámka
Obsahová char. "OCH"D5b9
Obsah OCHuPražské spolky a instituce. Pražské kulturní domy, měšťanské besedy, umělecká sdružení, vlastenecké spolky, komunitní centra.

Lístek

MARC
Náhledy
Malostranská beseda v Praze 1868-1928Malostranská beseda v Praze 1868-1928