Kniha

Malá encyklopedie bohů a mýtů Jižní Ameriky

Vydání: Libri 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: L 15284

Slovník božstev, obřadů a náboženských představ původních etnik Latinské Ameriky. Autor čerpá z bohaté osobní a odborné zkušenosti a věnuje se i jejich myšlení, názorům a duchovním hodnotám.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Malá encyklopedie bohů a mýtů Jižní Ameriky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Jižní Amerika je geografický, nikoliv kulturní pojem, a proto autor texty člení podle areálů na Andy, Velkou Amazonii, Gran Chaco, Patagonii, Ohňovou zemi a pro každý areál vybral vzorky mýtů, bohů, božstev, duchů, rituálů a ceremonií. Každý z areálů je jiný, ale odlišují se nikoliv chudobou či bohatstvím. Pestrá a početná mytologie všech etnik zachycuje minulost kmenů i veškeré hodnoty a normy lidského života od chování ke složitým fenoménům jako příroda či celý vesmír až po způsob života včetně stravování. Animismus a šamanismus je duchovním profilem řady kultur ve Velké Amazonii, Gran Chaku, Patagonii a Ohňové zemi dodnes, zatímco polyteismus, ovládající lidi v Andách, odešel spolu s vpádem bělošské civilizace. Nakladatelská anotace plná.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíZELENÝ, Mnislav
NázevMalá encyklopedie bohů a mýtů Jižní Ameriky
AutorMnislav Zelený-Atapana
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelLibri
Rok vydání2009
Rozsah229 s.
Durata
Vybaveníobr., fot.
Rozměry21 cm
Počet stran229
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7277-398-5
Cena320
Obsahová char. "OCH"L6j5
Obsah OCHuMimokřesťanská náboženství. Ostatní náboženství. Šamanismus. Náboženství přírodních národů. Satanismus. Novopohanství.

Lístek

MARC
Náhledy
Malá encyklopedie bohů a mýtů Jižní Ameriky