Kniha

Má žena a jiné živly

Vydání: Academia 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 72818

Reedice humoristických povídek populárního autora, které napsal a publikoval v různých sbírkách a souborech během uplynulých třiceti let a jejichž základním námětem je manželský vztah v rozmanitých podobách.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Má žena a jiné živly

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Krausovy povídky, zařazené v této knize, se nejčastěji objevily ve sbírce "Prosím tě, neblázni" a dále byly publikovány například v cyklech "Muž za vlastním rohem", "Muž pod vlastním dohledem", "Muž na vlastní stopě" a "Muž na vlastní křižovatce". Charakteristickým rysem autorových textů z rodinného života je situační komika, ironie a chápavý humor. Drobné epizody, inspirované manželským stavem, jsou prezentovány Krausovým osvědčeným způsobem, se sarkasmem a nadsázkou, se smyslem pro zachycení každodenních strastí i s vtipem, dosahujícím často až absurdních rozměrů .

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKRAUS, Ivan
NázevMá žena a jiné živly
AutorIvan Kraus
VydáníV tomto souboru vyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelAcademia
Rok vydání2013
Rozsah146 s.
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran146
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-200-2278-3
Cena195
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiKinetická žena --; Modrý pokoj --; Nebezpečné okamžiky --; Žena a nábytek --; Tak je hodný! --; Klíče --; Před odjezdem --; Zeptej se! --; Srdečné pozdravy --; Potlesk --; Encyklopedie --; Předplatné --; Daňové výhody --; Dobře pojištěný jezevčík --; Litry --; Dvířka --; Vážení pánové! --; Kvalita --; Pomůcka --; Proč nemám rád obchodní domy --; Odložení muži --; Drobné úpravy --; Omluva --; Umění lhát --; Než přijdou... --; Co kam patří --; Zápisník --; Potíže s oblékáním --; Jak jsem se odnaučoval kouřit --; Podivné otázky --; Moderní doba --; Klasik --; Poučení --; Věnování --; Opuštěný ostrov --; Midlife Krausis --; Testament --; Stratég --; Piráti --; Podezření --; Oprava --; Ranní pošta --; Zlaté rybky --; Zvláštní lidé --; Terapie --; Idyla --; Konec zen-budhismu --; Muž v domácnosti --; Paměti --; Ideální manžel --; Sólo s židlí

Lístek

MARC