Kniha

Lidský los

Vydání: Torst 2020 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 94656

Soubor devíti krátkých próz vynikajícího českého básníka a překladatele obsahuje po formální stránce vytříbené reflexe, v nichž se autor pokouší uvažovat nad významem uchování paměti, nad smyslem lidského života, jeho údělem, pomíjivostí i zánikem.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Lidský los

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Básník, esejista, překladatel, autor rozsáhlého deníku a mnoha knih pohádek Jan Vladislav vytvářel po řadu let drobný soubor kratších próz, jemuž dal název podle jedné z nich – Lidský los. A nezapřel v těchto naléhavých, jazykově vycizelovaných textech ani svůj básnický rodokmen, ani svou vášeň pro lidskou paměť a její zachování. Vladislavovy prózy mají rytmus básní v próze a mohly by být i součástí jeho deníku – na to jsou ovšem příliš rozsáhlé a žánrově svébytné. Nejde o povídky v pravém slova smyslu, ani o prózy pouze vzpomínkové: jako by si samo sdělení říkalo o způsob svého vyslovení a výsledného prozaického tvaru. V knize Lidský los je Jan Vladislav velmi osobní, přesný ve výrazu, konkrétní i nadčasový zároveň. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíVladislav, Jan
NázevLidský los
AutorJan Vladislav
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelTorst
Rok vydání2020
Rozsah73 stran
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran73
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7215-591-0
Cena148
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiLidský los --; Galgócz MDCLXXXIII --; Citová výchova --; Řeč pro krematorium --; Rodokmen --; Můj pracovní stůl --; Návtaty, domovy --; Cestou domů --; Čekání

Lístek

MARC