KnihaDigitalizovaný titul

Léto

Vydání: Arthur Novák 1919 | Jazyk: čeština | Signatura: B 6765

Čtvrtá sbírka veršů významného literárního historika, divadelního teoretika, překladatele a germanisty, poprvé vydaná roku 1919, je lyrickým deníkem, v němž se promítají prvky poválečného a popřevratového vitalismu.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Léto

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

"Léto" Otokara Fischera je obrazem prosluněné přírody, do které s veškerou intenzitou zasahuje milostný cit, láska a něha. Básníkovo opojení je přítomno již od prvního řádku ("Z opálové misky tvého těla / nechci pít, jen zrak si orosím"), které se prohlubuje pohledy do malebných zákoutí, v nichž "potůčky pádí do bystřiny" nebo "jde listím lesa vonný van." Fischer ovšem nezapomíná ani na bolestné, ještě živé doteky ukončeného válečného konfliktu ani na melancholickou, jemně posmutnělou náladu, kterou lze v jeho verších také rozpoznat.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíFISCHER, Otokar
NázevLéto
Podnázevbásně
AutorOtokar Fischer
Vydání
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydánícs
NakladatelArthur Novák
Rok vydání1919
Rozsah55 nečíslovaných stran
Durata
Vybavení
Rozměry14 cm
Počet stran
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
Cena10
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiPřítmí --; Jednoho dne --; Láska prchající --; Raněný --; Průpověď --; V horečce --; Okamžik hrůzy --; Křižovatka --; Vidění --; Čas --; Pozdrav --; Trpké sloky --; Horečný zrak --; Zvědavá --; Díkůvzdání --; Dvojzpěv --; Modlitba --; Pohádka --; Píseň --; Sbohem; Svatvečer

Lístek

MARC
Náhledy
LétoLéto