Kniha

Le Grand jeu

Vydání: Malvern 2017 | Jazyk: čeština | Signatura: X 8838

Kompletní knižní vydání všech čtyř čísel francouzské revue Le Grand jeu (Vysoká hra), časopisu stejnojmenné skupiny, jejíž aktivity od konce roku 1927 do listopadu 1932 představují jedno z největších duchovních dobrodružství dvacátého století.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Le Grand jeu

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Vysoká hra nebyla pouhým uměleckým hnutím. Usilovala o proměnu vidění a myšlení, o průzkum nových, mezních stavů vědomí, o probouzení původních, skrytých schopností psychiky, od mimosmyslového vnímání po stavy jasnozření a přenos vědomí. Účastníci Vysoké hry nebyli snílci, ani mystici. Věřili v náhlou událost, zdůrazňovali "věčné okamžiky", vyvolané bezvýznamnou událostí, jež člověka uvádějí do stavu naprosté vnímavosti. Nejde zde o literaturu či umění, ale o základní, bezprostředně prožívanou zkušenost, o "hru doopravdy", se vším osobním rizikem, bez jakýchkoli kompromisů v životě i tvorbě. V sázku se dává i vlastní život. Za experimenty na rozhraní života a smrti se platí. Roger Gilbert-Lecomte i René Daumal, kteří přijali "vysokou hru" se všemi důsledky, umírají krátce po sobě v 36 letech. Síla Vysoké hry však zůstává výzvou i pro jednadvacáté století.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíLe Grand jeu
NázevLe Grand jeu
PodnázevVysoká hra
PřekladatelHlaváček, Jakub; Hořejší, Jindřich; Joseph, Jacques; Linhartová, Věra; Pelán, Jiří; Šerý, Ladislav; Topinka, Miloslav; Forbelský, Josef
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelMalvern
Rok vydání2017
Rozsah447 stran
Durata
Vybaveníilustrace, faksimile
Rozměry26 cm
Počet stran447
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7530-091-1
Cena590
Obsahová char. "OCH"X3c
Obsah OCHuRománské literatury. Francouzská. Italská. Rumunská. Španělská. Portugalská. Moldavská. Literatura ve francouzštině.

Lístek

MARC