Kniha

Kybernemoc!

Vydání: Host 2016 | Jazyk: čeština | Signatura: L 20942

Kritický pohled na vlivy, které mají digitální média na naše celkové duševní a tělesné zdraví. Populárně-naučná publikace německého psychiatra, neurovědce a spisovatele.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Kybernemoc!

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Digitalizace všedních dnů narůstá - a má fatální následky. Když digitálním médiím přenecháme kontrolu nad všemi oblastmi našeho života, když dlouhé hodiny hrajeme online hry a ztrácíme se na sociálních sítích, stávají se z nás kybernemocní lidé. Mezi následky tohoto stavu patří stres, ztráta empatie, deprese i poruchy spánku a soustředění. Děti mají poškozenou motoriku a schopnost vnímání. -- Manfred Spitzer na základě nejnovějších vědeckých studií ukazuje, do jaké míry tento trend ohrožuje naše zdraví, informuje o rozšířených modelech nemocí, varuje před zdravotními riziky digitální techniky a vysvětluje, jak se můžeme chránit. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSpitzer, Manfred
NázevKybernemoc!
Podnázevjak nám digitalizovaný život ničí zdraví
AutorManfred Spitzer ; z německého originálu Cyberkrank! Wie das digitalisierte Leben unsere Gesundheit ruiniert ... přeložila Iva Kratochvílová
PřekladatelZündorf, Iva
VydáníPrvní vydání
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelHost
Rok vydání2016
Rozsah388 stran
Durata
Vybaveníilustrace, 1 mapka, portréty, grafy, faksimile
Rozměry22 cm
Počet stran388
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7491-792-9
Cena349
Obsahová char. "OCH"L2a2
Obsah OCHuVyšší psychické procesy (pozornost, paměť, obrazotvornost, myšlení, intuice). Spánek. Hlubinná psychologie. Psychoanalýza. Psychopatologie. Autosugesce. Parapsychologie. Zvláštní duševní stavy a procesy (hypnotismus). Holotropní dýchání. Návraty do minulých životů (reinkarnační regrese).

Lístek

MARC