Kniha

Kultura svobody

Vydání: Centrum pro studium demokracie a kultury 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: G 11539

Text o západní společnosti a její kultuře na počátku 21. století, kdy autor očekává velké změny. Věnuje se především idejím svobody, rovnosti a bratrství oproti sociálně-regulačnímu poručníkování.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Kultura svobody

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha pojednává o základních konstantách západní civilizace, kultuře historicky nejúspěšnější, přesto však počínající projevovat známky únavy a ztráty vitality. V "klimatu pluralizované libovůle" jsou přitom dle Di Fabia omezovány svobody a státy se čím dál více musejí spoléhat na sociálně regulační opatření. Publikace se podrobně zabývá postavením a vztahem dvou klíčových prvků identity moderní doby - svobodou a rovností. Zvláštní pozornost pak autor zasvětil postavení náboženských pospolitostí a národa jako politického společenství. Di Fabio tvrdí, že Evropská unie není samoúčelnou institucí, leč útvarem, který musí být důkladně promýšlen a podroben účinné právní kontrole. Jeho postoj je proevropský, ale nikoli nekritický. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíFABIO, Udo di
NázevKultura svobody
AutorUdo di Fabio ; [z něm. orig. přel. Lenka Šedová]
PřekladatelŠedová, Lenka
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelCentrum pro studium demokracie a kultury
Rok vydání2009
Rozsah311 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran311
Doprovodný materiál
Název edicePolitika a společnost
Poznámka
ISBN978-80-7325-195-6
Cena298
Obsahová char. "OCH"G1c
Obsah OCHuSociologie všeobecně (učebnice sociologie). Společnost. Sociální struktura (společenské třídy a vrstvy). Společenské vztahy. Společenské procesy. Sociobiologie. Kulturní antropologie. Sociální antropologie.

Lístek

MARC