KnihaDigitalizovaný titul

Krásy plná, slávou i kletbou bohatá... Praho!

Vydání: Družstevní práce 1948 | Jazyk: čeština | Signatura: GE 920

Výpravná fotografická publikace dokumentuje na 409 černobílých snímcích Josefa Ehma dávnou minulost i poválečnou současnost hlavního města.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Krásy plná, slávou i kletbou bohatá... Praho!

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Fotografie a fotografické reprodukce vyprávějící o minulém i současném životě Prahy a jejích obyvatel, jejích památkách a uměleckých krásách (v tematických oddílech Výtvarná díla inspirovaná Prahou, Památky na dějiny města, Řeka ve městě, Poloha a terén města, Hrad, Katedrála sv. Víta, Hroby zemských patronů, Loreta, Staré a Židovské Město, Karlův most, Malá Strana a Hradčany, Vyšehrad, Velká Praha, Vývoj stavebnictví, Paláce a domy i jejich stavební výprava, Portály, Sochy v architektuře, Plastika náhrobní a náboženská, Veřejná plastika, Fontány, Malba v architektuře, Vnitřky, Zahrady a sady, Hřbitovy, Věda a umění, Poklady pražských chrámů, sbírek veřejných i soukromých, Z pokladů Národní galerie, Město žije, myslí a cítí, Tělesná cvičení a sport, Pražané včera i dnes, Obchod a doprava kdysi a dnes, Město v noci, Pracující město, Buduje se...) doprovázejí esejistické průvodní texty významného českého kunsthistorika věnované pražským dějinám, pohledům na Prahu, přehledu stavebního vývoje a výtvarnému umění ve městě.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíŠTECH, Václav Vilém
NázevKrásy plná, slávou i kletbou bohatá... Praho!
PodnázevPohledy na minulost i přítomnost města
Autor textuŠtech, V. V.
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelDružstevní práce
Rok vydání1948
Rozsah46 s., 409 fot.
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran46
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
Obsahová char. "OCH"D5c1
Obsah OCHuPražské pamětihodnosti. Soupisy a místopisné popisy pražských památek (celá Praha). Cestopisy o Praze a zeměpis Prahy. Obrazové a fotografické publikace Prahy s místopisným komentářem. Letecké snímky Prahy.

Lístek

MARC
Náhledy
Krásy plná, slávou i kletbou bohatá... Praho!Krásy plná, slávou i kletbou bohatá... Praho!Krásy plná, slávou i kletbou bohatá... Praho!Krásy plná, slávou i kletbou bohatá... Praho!