Kniha

Král světa

Vydání: XYZ 2016 | Jazyk: čeština | Signatura: Y 5182

Vzestupy a pády jednoho z největších sportovců světa líčí David Remnick, nositel Pulitzerovy ceny za román Lenin's Tomb (Leninova hrobka).

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Král světa

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Když v noci roku 1964 vstupoval do ringu, aby bojoval proti Sonnymu Listonovi, byl Muhammad Ali (tehdy ještě Cassius Clay) považován za podivína, který při boxování až příliš tancuje a mluví. O šest kol později byl Ali nejen novým šampionem v těžké váze, zároveň byl i "novým typem černocha", který brzy změní rasovou politiku Ameriky, její pop-kulturu a představy o hrdinství. I přes své kontroverzní chování a názory je Muhammad Ali stále považován za jednoho z nejlepších boxerů v historii. Autor s lehkostí předkládá plastický obraz sportovce, ale i doby, ve které žil. Jeho kontroverzní život, temperament a neustálý neklid, který ho popoháněl dál. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíRemnick, David
NázevKrál světa
Podnázevvzestup a pád Muhammada Aliho
AutorDavid Remnick ; z anglického originálu King of the world: Muhammad Ali and the rise of an American hero ... přeložil Pavel Bárta
PřekladatelBárta, Pavel
Vydání1. vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelXYZ
Rok vydání2016
Rozsah427 stran
Durata
Vybaveníilustrace, portréty
Rozměry21 cm
Počet stran427
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7505-339-8
Cena399
Obsahová char. "OCH"Y2c2
Obsah OCHuTěžká atletika. Judo. Sebeobrana. Karate. Kulturistika. Triatlon. Bojové sporty. Šerm. Vzpírání. Posilování. Box.

Lístek

MARC