Kniha

Kouzlo zimy

Vydání: Akcent 2011 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 67147

Antologie čtrnácti povídek s vánoční tematikou, kterou napsali populární autoři 19. a 1. poloviny 20. století a s největší pravděpodobností je také vydali v oblíbených ženských časopisech uvedené doby.

Více informací...

Omlouváme se, tento titul je v Městské knihovně v Praze nedostupný.

Zkuste štěstí v dalších českých knihovnách a hledejte nedostupné tituly na www.knihovny.cz.

KONTAKTUJTE NÁS
Kouzlo zimy

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Nakladatelství Akcent pokračuje tímto svazkem ve vydávání cyklů povídek, vyznačujících se jednoduchým dějem, jazykem a stylem, které ve své době byly určeny nenáročnému a nejlidovějšímu spektru čtenářů. Svým vyzněním a bodrým vesnickým patosem kladly tyto povídky především důraz na ušlechtilé vlastnosti člověka i na jakési mravní ponaučení, jež se v těchto prózách skrývalo. Z populárních autorů výše uvedeného období se v tomto souboru představují hlavně Vlasta Javořická a Vlasta Pittnerová, dvě autorky, jejichž vyprávění se poněkud naivním a "selankovitým" stylem pokoušela přiblížit osudy lidí, žijících v horských osadách, vesnicích a malých městech. Podobně psali i další tvůrci, kteří jsou v tomto výboru zastoupeni, z nichž stojí za zmínku upozornit ještě na katolického kněze Václava Kosmáka nebo na knihovníka a prozaika Quida Maria Vyskočila. Jednotlivé texty pak jsou spojeny tématikou vánočních svátků, jež jsou vykresleny převážně v idylické podobě a ve stejném duchu jednají i jejich hlavní postavy.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKOUZLO
NázevKouzlo zimy
Autor textuRadová, M.; Grossmannová Brodská, Ludmila; Pittnerová, Vlasta; Kosmák, Václav; Konopnicka, Maria; Vyskočil, Quido Maria; Kintnerová, M.; Tereza P.; Bečvářová, Barbora Josefa; Javořická, Vlasta; Novák, L.; Woborský, R.
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníTřebíč
Země vydáníČesko
NakladatelAkcent
Rok vydání2011
Rozsah195 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran195
Doprovodný materiál
Název ediceVysočina ;
Poznámka
ISBN978-80-7268-853-1
Cena235
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiOklikou ke štěstí /; Veselé Vánoce /; V pravý čas /; Třtina nalomená /; V silvestrovské noci /; Xaver /; Vánoční stromek /; Štědrý večer /; Za Ježíškem /; Pytlákův syn /; Když Ježíšek přichází /; Tříkrálová koruna /; Kouzlo půlnoční mše /; Ve sněhové vánici /

Lístek

MARC