Kniha

Konec světa

Vydání: Argo 2015 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 77057 | Chci jiné vydání

Sbírka povídek, respektive kratších novel z prostředí pražského společenského undergroundu osmdesátých a dalších let 20. stol.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Konec světa

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Vcelku přívětivé líčení dosavadního barvitého autorova života proložené příběhy o někom jiném. Autor nás přivádí do světa více méně uzavřeného mezi zdi vršovických, žižkovských, libeňských, smíchovských a vinohradských činžáků, hospůdek, hospod a pajzlů, a figur v těchto kulisách se pohybujících a setkávajících se v předem ztracených kontaktech. Sebe sama autor v jednom z příběhů charakterizuje jako "nejistou existenci", ostatní postavy tvoří barvité panoptikum od bohémů po "houmlesáky". Nejde však o nějaké "rázovité obrázky", ale o silně existenciálně zabarvená a velmi přiléhavá zamyšlení nad životem vlastním a současnou společností vůbec. Jazyk i styl přirozeně přizpůsobené tématu, sebeironizující, posmutněle vtipné, přes občasnou morbiditu vcelku bohatě poetické, a velmi otevřené vyprávění, dialogy výborně odposlouchané, včetně skvěle zachycené pokleslé pražštiny většiny postav.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHAKL, Emil
NázevKonec světa
AutorEmil Hakl
VydáníVydání druhé
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2015
Rozsah262 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran262
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-257-1437-9
Cena298
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiJedno odpoledne --; První cizinci v Praze --; Zlaté časy --; Konec světa --; Vzpomínka na Ozzyho --; Láďovo poslední tango --; Bouřka --; Vrah --; Druhá třetina

Lístek

MARC