Kniha

Kocourkovští učitelé, jejich historie a tvorba

Vydání: Dokořán 2008 | Jazyk: čeština | Signatura: VT 1647

Memoárová publikace přibližuje historii, tvůrčí skladatelskou i koncertní činnost Pěveckého sdružení učitelů kocourkovských, hudebního tělesa populárního v Československu především v období mezi dvěma světovými válkami a krátce po 2. světové válce.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Kocourkovští učitelé, jejich historie a tvorba

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kocourkovští učitelé - tak se pojmenovala parta bývalých studentů Rychnovského gymnázia poté, co se rozhodla vystupovat se svými parodiemi na produkci tehdejších vážených sborů, jako byly například Pěvecké sdružení Moravských učitelů a Pěvecké sdružení pražských učitelů. Kniha nabízí nahlédnutí do kroniky, kterou její členové vedli, přináší texty všech jejich písní, soupis kompletní gramotéky a filmotéky a mnoho ilustračních fotografií z Kocourkovského archívu, který dodnes opatruje autor knihy a syn jednoho ze zakladatelů tohoto pěveckého sdružení MUDr. Svatopluk Káš, jehož vtipné vyprávění humorných příběhů, které Kocourkovští zažili, činí z publikace knihu přitažlivou a čtivou.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKÁŠ, Svatopluk
NázevKocourkovští učitelé, jejich historie a tvorba
AutorSvatopluk Káš
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelDokořán
Rok vydání2008
Rozsah233 s.
Durata
Vybavenífot., reprod., faks.
Rozměry21 cm
Počet stran233
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7363-133-8
Cena250
Obsahová char. "OCH"V1d
Obsah OCHuHudební život.
Název dílčí částiValencie --; Ženy démoni aneb vona měla takový divný voči --; Balada o Ježkovi --; Polednice --; Bacil --; Opatrnost je matka moudrosti --; Píseň o poštovní známce

Lístek

MARC
Náhledy
Kocourkovští učitelé, jejich historie a tvorba