Kniha

Knihy a jejich lidé

Vydání: Host 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: N 11183

Soubor třiatřiceti čtenářsko-profesních biografií zajímavých osobností české kultury: o svém vztahu ke čtení a knížkám vyprávějí spisovatelé, nakladatelé, editoři, knihkupci, knihovníci, literární vědci i zástupci dalších oborů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Knihy a jejich lidé

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Jedná se o osobnosti, které jsou veřejně známé a ve své profesi jsou ceněny. Jednotlivé medailony rekapitulují příběhy vybraných protagonistů a popisují, jak knihy a četba vstoupily do jejich osobního i profesního života. Dojde i na jejich osudové knihy, čtenářské rituály či na vztah k jiným médiím. Narátoři se také vyjadřují k budoucností knih a čtení obecně - uvažují, co se stane s knihami a s oblastí knižní kultury v časech příštích. Mezi zpovídanými osobnostmi najdeme např. Antonína Bajaju, Markétu Hejkalovou, Ondřeje Horáka, Jana Kanzelsbergera, Jaroslava Meda, Aleše Palána, Jovanku Šotolovou, Tomáše Řeháka i mnoho dalších.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKNIHY
NázevKnihy a jejich lidé
Podnázevčtenářské životopisy
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelHost
Rok vydání2013
Rozsah534 s.
Durata
Vybavenífot.
Rozměry21 cm
Počet stran534
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7294-967-0
Cena349
Obsahová char. "OCH"N2f
Obsah OCHuKnihovnictví. Dějiny knihovnictví a knihoven. Práce se čtenářem. Služba čtenáři. Metodika četby knih. Kultura četby. Knihovní fondy, jejich doplňování a organizace. Katalogy a katalogizace. Budovy a místnosti knihoven, vnitřní vybavení a zařízení knihoven.

Lístek

MARC