KnihaDigitalizovaný titul

Kniha o Slivenci a Holyni

Vydání: MILPO 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: D 19000

Publikace, která přibližuje dvě městské části ležící na západě Prahy, je pestrým sborníkem statí, jež se věnují dějinám, místopisu, hospodářsví, kulturnímu, společenskému a sportovnímu životu těchto částí Prahy 5.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Kniha o Slivenci a Holyni

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Další publikace ediční řady Knih o Praze zachycuje minulost i současné dění ve Slivenci a sousední Holyni. Úvodní příspěvky se věnují historii obcí od prvního osídlení, přes středověk, kdy Slivenec získali křížovníci s červenou hvězdou, až po události 20. století. Některé kapitoly přinášejí místopisné a demografické údaje, informace o zdejších významnějších stavbách a přírodě. Obsáhlá je stať o těžbě slavného sliveneckého mramoru. Autoři sborníku hodně čerpali z místních kronik, takže je v knize barvitě vylíčen spolkový, kulturní a sportovní život. Zastoupeny jsou i vzpomínky pamětníků. V závěru se seznámíme se životem současným a možností výletů do blízkého okolí.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíBRONCOVÁ, Dagmar
NázevKniha o Slivenci a Holyni
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelMILPO
Rok vydání2009
Rozsah207 s.
Durata
Vybavenífot., obr., mp.
Rozměry30 cm
Počet stran207
Doprovodný materiál
Název ediceKnihy o Praze ;
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
ISBN978-80-87040-17-1
Cena350
Obsahová char. "OCH"D5c1e
Obsah OCHuPraha 5. Hlubočepy. Holyně. Jinonice. Košíře. Lahovice. Lipence. Lochkov. Malá Chuchle. Motol. Radlice. Radotín. Řeporyje. Slivenec. Smíchov. Sobín. Stodůlky. Třebonice. Velká Chuchle. Zadní Kopanina. Zbraslav. Zličín.

Lístek

MARC
Náhledy
Kniha o Slivenci a Holyni