Kniha

Kleines Museum

Vydání: Aula 2011 | Jazyk: čeština a němčina | Signatura: AN 8461

Německo-české, zrcadlové vydání nevelké básnické sbírky vynikajícího českého fotografa, které vznikaly a byly napsány již v letech 1939-1947.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Kleines Museum

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Strojopis této sbírky daroval autor roku 1987 svému příteli Zdenku Primusovi, kurátorovi moderního umění, jenž se přibližně po čtvrtstoletí od jejího převzetí rozhodl tento útlý soubor veršů vydat. Reichmann napsal tento cyklus ve své mateřštině, tedy v německém jazyce. V době, kdy Reichmann psal tyto básně, sympatizoval s novátorskými literárními proudy, které jeho tvorbu nepochybně ovlivnily. Kromě zřetelného příklonu k surrealismu se však v jeho textech objevuje i slovní vynalézavost, zvukomalba a po formální stránce i dokonale zvládnutá klasická poloha rýmového schématu. Námětově jspou pak verše velmi různorodé: Reichmanna inspirovala příroda v nejrozmanitějších podobách, dále třeba řemeslné práce, lidové zvyky nebo dokonce i meteorologie.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíREICHMANN, Vilém
NázevKleines Museum
PodnázevMalé muzeum
AutorVilém Reichmann ; [fokalky doprovodil Miloš Koreček] ; [z německého originálu přeložil Ivan Chvatík]
PřekladatelChvatík, Ivan
IlustrátorKoreček, Miloš
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelAula; Kant
Rok vydání2011
Rozsah48 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry19 cm
Počet stran48
Doprovodný materiál
Název ediceLiterární kabinet ;
Poznámka
ISBN978-80-7437-052-6; 978-80-86751-11-5
Cena130
Obsahová char. "OCH"J3b
Obsah OCHuPoezie v němčině.
Název dílčí částiEntomologie --; Mořská fauna --; Lapidárium --; Rostlinná topografie --; Řezbářství --; Mineralogie --; Lidové zvyky --; Meteorologie --; Óda na básníka Li-Po --; Lea --; Romance --; Mráz --; Schlemihl redivius --; Tristian propuštěn z koncentráku --; Záznam snu

Lístek

MARC