Kniha

Ilustrátorka a jiné obrázky

Vydání: Argo 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 70973

Osm povídek nabízejících originální pohledy na osudy lidí, jež spojuje potřeba vybojovat si svůj zápas se životem, který ale ne vždy vyhrávají.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Ilustrátorka a jiné obrázky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Náměty jednotlivých příběhů jsou nejrůznější, stejně jako jejich protagonisté: dvě studentky na podivné letní brigádě; nečekaná návštěva v bytě deprimovaného sochaře; přízračný večírek v kuchyňce dětské ozdravovny; setkání milenců po rozpačitém rozchodu; umělkyně stojící před těžkou zakázkou apod. Lenka Sobotová byla doposud známá zatím jen jako překladatelka z angličtiny, sbírka Ilustrátorka a jiné obrázky je jejím autorským debutem. Díky výborné práci s jazykem a schopnosti být citlivou pozorovatelkou se jí podařilo velmi zdařile vystihnout charaktery a vnitřní život jednotlivých postav. V některých povídkách nechybí ani nenápadný humor, místy až sarkastický, který tu osobitě kontrastuje s hlubokým pochopením pro lidská trápení.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíURBANOVÁ, Lenka
NázevIlustrátorka a jiné obrázky
AutorLenka Sobotová
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2013
Rozsah185 s.
Durata
Vybavení
Rozměry18 cm
Počet stran185
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-257-0849-1
Cena198
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiKlášter --; Sochařův večer --; Jaro na Kvítku --; Večírek pro dva --; Jablíčka --; Ilustrátorka --; Papundekl mezi námi --; Zlatá písmenka

Lístek

MARC