Kniha

I.P.Pavlov

Vydání: 1952 | Jazyk: čeština | Signatura: P 1210

Pavlovův žák přibližuje svou knihou širším čtenářským vrstvám geniálního filosofa v celé šíři jeho lidské a vědecké osobnosti.

Více informací...

Omlouváme se, tento titul je v Městské knihovně v Praze nedostupný.

Zkuste štěstí v dalších českých knihovnách a hledejte nedostupné tituly na www.knihovny.cz.

KONTAKTUJTE NÁS
I.P.Pavlov

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Oddanými slovy oživuje po stručném životopise postavu ušlechtilého člověka a vlastence, jehož největší triumfy vědecké spadaji právě do epochy sovětské, vědce-materialisty a milovaného učitele, aby v páté ústřední kapitole vysvětlil jeho jedinečnou, virtuosní methodu "chronického" experimentu ve fysiologii a zhoodnotil "velkolepé výzkumy v oblasti fysiologie krevního oběhu, trávení a velkých mozkových hemisfér, jeho hluboké a originální učení o trofické innervaci tkání, o fysiologii hlavních trávicích žláz a hlavně klenot veškerého jeho vědec. díla - jeho nesmrtelné učení o vyšší nervové činnosti", které vytvářejí novou epochu v biologii a lékařství. Tím, že Pavlov dokázal existenci hmotného základu duševní činnosti a její závislost na vnějším prostředí, potvrdil i správnost dialektického materialismu.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíASRATJAN, Ezras Asratovič
NázevI.P.Pavlov
AutorE. A. Asratjan
Vydání
Měřítko
Místo vydání
Nakladatel
Rok vydání1952
Rozsah
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran187
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena56
Obsahová char. "OCH"P+
Obsah OCHuLÉKAŘSTVÍ A ZDRAVOTNICTVÍ. OBOROVÉ SLOVNÍKY, ENCYKLOPEDIE, BIBLIOGRAFIE, SBORNÍKY. VADEMECUM. OSOBNOSTI. DĚJINY.

Lístek

MARC
Náhledy
I.P.PavlovI.P.Pavlov