Kniha

Hudba a výtvarné umění

Vydání: Academia 1982 | Jazyk: čeština | Signatura: VT 74861

Studie ČSAV. Č.3. Pojednání o široké problematice vzájemných vztahů dvou uměleckých disciplín - hudby a výtvarného umění.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Hudba a výtvarné umění

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Obsah: Problém a literatura o něm. Charakter a rámec vztahů hudby a výtvarného umění. Základní souřadnice vztahu hudby a výtvarného umění (Hudba, hudební kultura, zvukové prostředí ; Zrak a sluch, synestézie, barevná hudba, barevné nástroje ; Čas a prostor ; Rytmus, pohyb, forma). Vztahy hudby a výtvarného umění uvnitř umění (Hudba jako hudební text ; Hudba a architektura ; Výtvarné umění a hudba ; České historické podoby vztahů výtvarného umění a hudby ; Hudba - poezie, literatura, divadlo, film ; Hudba a ikonografie ; Hudba a mytologie. Arteterapie, výchova uměním. Hudební terminologie ve výtvarném umění a jeho teorii). Vztahy uvnitř hudby a výtvarného umění (Hudebně-výtvarné projekty ; Audiovizuální kompozice ; Hudební grafika a grafická hudba ; Opticko-akustické kresby, činnost Milana Grygara ; Inspirace, invence, imaginace ; Multimediální umění).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíDoubravová, Jarmila
NázevHudba a výtvarné umění
AutorJarmila Doubravová
VydáníVydání 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelAcademia
Rok vydání1982
Rozsah111 stran
Durata
Vybaveníilustrace
Rozměry23 cm
Počet stran111
Doprovodný materiál
Název ediceStudie ČSAV ;
PoznámkaRuské a anglické resumé
Obsahová char. "OCH"V3
Obsah OCHuHudební věda.

Lístek

MARC
Náhledy
Hudba a výtvarné uměníHudba a výtvarné uměníHudba a výtvarné uměníHudba a výtvarné uměníHudba a výtvarné uměníHudba a výtvarné uměníHudba a výtvarné uměníHudba a výtvarné uměníHudba a výtvarné uměníHudba a výtvarné uměníHudba a výtvarné umění