Kniha

Hra na spoustu bubínků

Vydání: Periplum 2005 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 50073

Sbírka povídek polské autorky je velmi různorodá. Komunistická minulost se proplétá s přítomností, osudové lásky se potkávají a velmi často i míjejí.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Hra na spoustu bubínků

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Skotská aristokratka nabízí polským spisovatelům azyl ve svém venkovském domě na dva měsíce. Klid, který zde vládne, dává hlavní hrdince, polské spisovatelce, možnost nerušeně pracovat na novém románu. Proč je její mecenáška tak velkorysá? Vdaná žena přijíždí do malého města setkat se se svou bývalou láskou. Přes veškeré naděje, které žena vkládá do setkání s osudovým mužem, se nakonec schůzka neuskuteční. Manželský pár tráví prodloužený víkend na břehu moře. To, co se léta zdálo ženě na muži půvabné, ji nyní začíná obtěžovat. Jejich vztah je plný lhostejnosti a citové vyprahlosti. Různorodost postav a příběhů z minulosti i současnosti se v konečném důsledku stírá a zestejňuje.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíTOKARCZUK, Olga
NázevHra na spoustu bubínků
AutorOlga Tokarczuková ; [z pol. orig. přel. Iveta Mikešová]
PřekladatelMikešová, Iveta
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníOlomouc
Země vydáníČesko
NakladatelPeriplum
Rok vydání2005
Rozsah300 s.
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran300
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-86624-24-2
Cena229
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiOtevři oči, jsi mrtvý --; Skotský měsíc --; Subjekt --; Ostrov --; Bardo. Jesličky --; Nejošklivější žena na světě --; Autorský večer --; Dobytí Jeruzaléma. Raten 1675 --; Che Guevara --; Jezdec --; Profesor Andrews ve Varšavě --; Ariadna na Naxu --; Vistárie --; Tanečnice --; Věštění z fazolí --; Žurek --; Sabinino přání --; Generální zkouška --; Hra na spoustu bubínků

Lístek

MARC
Náhledy
Hra na spoustu bubínkůHra na spoustu bubínků