Kniha

Hořkokrásný svět Josefa Kainara

Vydání: Návrat domů 2016 | Jazyk: čeština | Signatura: B 23493

Výbor z poezie významného českého básníka obsahuje verše, které vynikají charakteristickou melodičností i zpěvností a mnohé z nich se proto staly i předlohou pro zhudebnění.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Hořkokrásný svět Josefa Kainara

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Josef Kainar je osobnost, která nepochybně zanechává v české moderní poezii hlubokou a nepřehlédnutelnou stopu. Jeho poezii můžeme nejen číst, ale také ji poslouchat v podobě jeho zhudebněných textů, které patří mezi dobrou jazzovou muziku. Charakteristickým rysem jeho tvorby je zpěvnost, možnost spojovat text s hudbou, hovorový a lidsky přirozený jazyk a nekonvenčnost. Řada jeho veršů vyzařuje ironii, určitou hořkost a skepsi, avšak současně i střípky dobrých zpráv a světýlka naděje. Je sám součástí své poezie a hledá odpovědi na své otázky, se kterými se chce se svými čtenáři podělit. Kainarova poezie se vymezuje i drobnými příběhy, protkanými do značné míry skepticismem, ale i hlubokou pravdivostí. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKainar, Josef
NázevHořkokrásný svět Josefa Kainara
AutorJosef Kainar
VydáníPrvní vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelNávrat domů
Rok vydání[2016] ©2016
Rozsah51 stran
Durata
Vybaveníilustrace
Rozměry18 cm
Počet stran51
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7255-379-2
Cena175
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiČlověka hořce mám rád --; Lazar a píseň --; Saint Louis blues --; Blues o tom co chceme --; Bombardovací blues --; Sen --; Svatba --; Blues o třech stech vlaků a stříbrném kornetu --; Pomalu plyne proud --; Já vrátím se zpátky --; První milenci --; Tácek v prstech --; Dopolední improvizace --; Miss Otis lituje --; Napadal sníh --; Odcházím z domova

Lístek

MARC