Kniha

Hlava 2013

Vydání: Miluše Poupětová 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22413

Sbírka básní současné české výtvarnice, která byla publikována jako doprovodný katalog k autorčině výstavě ve Velké galerii Chodovské tvrze v říjnu 2013.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Hlava 2013

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Tomuto bibliofilskému vydání, jak už název napovídá, dominují kreslené portréty lidských hlav v nejrůznějších záběrech a situacích. Samotné básně pak korespondují s autorčiným výtvarným cítěním a podávají otevřenou výpověď o cestách, jimiž se ubírá lidské nitro. Z prvních lyrických tónů zaznívá smutek a stesk, který náhle vyplyne na povrch při pohledu na měsíčnou oblohu. Celou autorčinou sbírkou se vůbec vine nostalgická linka, bezradnost a bezbrannost. Objevují se tu "zavřené oči, zavřená srdce" a v zavěrečných verších lzde dokonce cítit náznak tragického osobního příběhu, v němž je ústředním motivem bolest nad ztrátou a definitivním odchodem milovaného člověka.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPOUPĚTOVÁ, Miluše
NázevHlava 2013
Autor[text a ilustrace] Miluše Poupětová
Vydání
Měřítko
Místo vydání[Praha]
Země vydáníČesko
NakladatelMiluše Poupětová
Rok vydání2013
Rozsah[88] s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-260-5012-4
Cena330
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiMlha --; Úplněk --; Zima --; Den po dni --; Dny --; Déšť --; Kaštan --; Jaro --; Dvě --; Pole --; Jabloň --; Magnólie --; Večer --; Cesta --; Navečer --; Přemýšlivá --; Květen --; Kosatec --; Zamilovaná --; Květ --; Letní --; Vůně života --; Smutek --; Léto --; Narozeniny --; Podzim přichází --; Tajemství životů --; Poslední minuty --; Nezbytnost

Lístek

MARC