Kniha

Hašek na Královských Vinohradech

Vydání: Archi-Polis 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: D 21359

Malý literární průvodce po Královských Vinohradech začátku 20. století přibližuje místa, kde žil a působil český humoristický spisovatel Jaroslav Hašek.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Hašek na Královských Vinohradech

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Tato brožura vyšla s přispěním městské části Praha 2 ke 130. výročí narození spisovatele J. Haška (1883). Publikace je koncipována jako průvodce po vinohradských místech, kde pobýval Hašek, jeho rodina, přátelé a kamarádi z uměleckého světa. J. Hašek bydlel na několika vinohradských adresách, např. v ulici Jana Masaryka, v Lublaňské, Šumavské a v dalších. Jeho manželka Jarmila žila v Belgické ulici. Kromě bydliště přátel jsou uvedeny také restaurační podniky, kam Hašek chodil, nebo kde zasedala jeho politická strana mírného pokroku (např. Kravín, Zlatý litr, Demínka atd.). Krátké stati k jednotlivým lokalitám obsahují také autentické vzpomínky na J. Haška a různé zábavné příhody z jeho života. V závěru je mapa s vyznačením všech míst uváděných v textu.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKREJČÍ, Marek
NázevHašek na Královských Vinohradech
Podnázevmalý průvodce vinohradskými adresami slavného spisovatele
Autor[texty Marek Krejčí] ; [fotografie Ondřej Bouška]
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArchi-Polis
Rok vydání2013
Rozsah69 s.
Durata
Vybavenífot.
Rozměry21 cm
Počet stran69
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-260-3910-5
Cena90
Obsahová char. "OCH"D5b7
Obsah OCHuPražská literatura a jazykověda. Literární toulky Prahou. Spisovatelé spjatí s Prahou (vzpomínky osobností). Pražské literární kavárny. Pražský slang a výslovnost.

Lístek

MARC
Náhledy
Hašek na Královských Vinohradech