Kniha

Garibaldi

Vydání: Svobodné slovo 1963 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 15680

Románový životopis slavného italského vojevůdce Giuseppe Garibaldiho, hrdiny italských osvobozovacích bojů, z poloviny minulého století.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Garibaldi

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Rozsáhlá historická freska života tehdejší ital. společnosti všech vrstev. Ústřední postava Garibaldi, neochvějný a houževnatý bojovník za svobodu a jednotu svého národa, který úpěl pod nadvládou rakouské monarchie, franc. císaře, papeže a místních vládců. S nadšením a nesmírnou odvahou bránil Garibaldi se svým Tisícem republikánský Řím proti přesile Francouzů. Ani porážka a obrovské ztráty nezlomily jeho bojovné srdce. S několika přáteli uniká rakouským hlídkám: jeho žena umírá, přítel a oddaný stoupenec revoluce Ugo Bassi je Rakušany zastřelen. Garibaldi léta shromažďuje nové síly a připravuje plán nového boje - především osvobodit Řím. Pod vlajkou krále Viktora Emanuela je vyslán na Sicílii. Přináší jejímu lidu svobodu, je oslavován jako bůh. Nikdy však nechce být diktátorem. Král a ministři se ho chtějí zbavit, ale osvobození Neapole G. hlavu věnčí novou slávou. Tehdy král organizuje trestnou výpravu a překazí Garibaldimu uskutečnit jeho životní cíl - osvobodit Řím.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHUCH, Ricarda
NázevGaribaldi
AutorRicarda Huch ; z německého originálu Die Geschichten von Garibaldi I.-II., přeložil Josef Čermák, verše v textu přeložil Josef Hiršal
PřekladatelČermák, Josef; Hiršal, Josef
Vydání1. vyd.
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelSvobodné slovo
Rok vydání1963
Rozsah458 s.
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran458
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena26
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.

Lístek

MARC
Náhledy
GaribaldiGaribaldiGaribaldiGaribaldi