Kniha

Fasování košťat

Vydání: Dauphin 2004 | Jazyk: čeština | Signatura: B 19660

Druhá sbírka současného pražského básníka obsahuje poezii, v níž je hlavní důraz položen na náznak zlomkovitých epických příběhů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Fasování košťat

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Janota soustředil do tohoto cyklu pětačtyřicet stručných miniatur, které ústí do aforismu nebo anekdotické pointy. Témata ke svým textům si vybírá z prostředí města, na druhé straně se však nevyhýbá ani metafyzické problematice nebo otázce existence člověka v současném světě. Nedílnou součástí autorovy poetiky se dále stává poměrně jednoduchý tvar verše, v němž forma směřuje k zesílení vnitřního rytmu i k poměrně ustálené "hrací" ploše, na níž se jednotlivé básně odehrávají. Patrně nejpřesvědčivější je Janota v oněch okamžicích, kdy popisuje pocity melancholie či stesku a zároveň si uvědomuje, že návrat do minulosti je nemožný.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíJANOTA, Vít
NázevFasování košťat
AutorVít Janota ; [dosl. opatř. Radim Kopáč]
Vydání
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelDauphin
Rok vydání2004
Rozsah59 s.
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran59
Doprovodný materiál
Název ediceČeská slova
Poznámka
ISBN80-7272-055-4
Cena138
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiKosmonauti --; Osobní číslo 3913 --; Mládí --; Sněm samurajů --; Štědrý den --; Když člověk najde v poště... --; Botanická zahrada --; Změna letopočtu --; Teorie relativity --; Sobotní večer na komerční stanici --; Zimní les --; Den za dnem --; Fasování košťat --; Někdy se probudím... --; Čtení pro volné chvíle --; Ke kulatým narozeninám populární zpěvačky --; Dnes jsem potkal... --; Neděle večer --; Matfyz --; Ordnung muss sein --; Reinkarnace --; Z těch co navždy odešli... --; Vyhlídky --; Poslední letní den --; Praha magická --; Cesty --; Vadí nevadí --; Jsou noci --; Metamorfózy --; Co tady vlastně dělám? --; Pravdy --; Velká mimóza --; Nusle --; Kino Pilotů --; Příběhy dálkového běžce --; Chatová kolonie --; Chatová kolonie - dovětek --; Lví silou, vzletem sokolím... --; Dobrodruh --; Kafíčko se lžičkou --; Číst po tramvajích poezii...; Měkké slunce /

Lístek

MARC
Náhledy
Fasování košťatFasování košťat