Kniha

Eugen Brikcius uvádí

Vydání: Malvern 2021 | Jazyk: čeština | Signatura: N 13801

Knižní podoba krátkých rozhovorů, ve kterých literát a filozof Eugen Brikcius vzpomíná na přátelství se zajímavými osobnostmi české kultury, literatury a poezie, výtvarného umění i dalších oborů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Eugen Brikcius uvádí

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha skládá jedinečný portrét české kultury, hlavně poezie a filozofie, od 60. let minulého století po dnešek. Jsou to: Milan Balabán, Vladimír Borecký, Ivan Dubský, Jiří Gruša, Ivan Havel, Václav Havel, Ladislav Hejdánek, Bohumil Hrabal, Ellen Jilemnická, Ivan Martin Jirous, Svatopluk Karásek, Petr Král, Jiří Načeradský, Karel Nepraš, Jiří Němec, Rudolf Němec, Karol Sidon, Andrej Stankovič, Jan Steklík, Miloslav Topinka a desítka dalších. Svědčí o jejích proměnách i stálostech, o dramatickém vývoji i útěšných a úlevných okamžicích. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBrikcius, Eugen
NázevEugen Brikcius uvádí
AutorRadim Kopáč ; s předmluvou Antonína Panenky a fotografiemi Zdeňka Merty
Autor textuKopáč, Radim
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydání[Praha]
Země vydáníČesko
NakladatelMalvern
Rok vydání[2021] ©2021
Rozsah204 stran
Durata
Vybaveníportréty
Rozměry19 cm
Počet stran204
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7530-363-9
Cena278
Obsahová char. "OCH"N2+
Obsah OCHuKULTURA. VOLNÝ ČAS. KNIHOVNICTVÍ. NOVINÁŘSTVÍ. SBĚRATELSTVÍ. Oborové slovníky, encyklopedie, bibliografie. Osobnosti (včetně významných a známých osobností kulturního a společenského života). Dějiny. ODKAZ: Sběratelství uměleckých předmětů viz Starožitnosti (sběratelství) S5

Lístek

MARC