Kniha

Ejo

Vydání: Volvox Globator 2017 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 85673

Sbírka povídek francouzsky píšící autorky původem z Rwandy představuje žalující příběhy nejrůznějších žen z této africké země, z doby, kdy se zmítala ve zničující občanské válce.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Ejo

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Služka, bezmocná proti nespravedlnosti zaměstnavatelů; matka, bolestně prožívající odcizení syna v době etnického napětí; jeptiška, která pozoruje proměny místního života ze své poněkud alibistické bubliny... a mnoho dalších, nejrozmanitějších ženských hrdinek vypráví povětšinou nevzrušeným, věcným tónem své životní příběhy, které ilustrují každodenní realitu rwandského života v 90. letech 20. století a krušný úděl žen uprostřed jeho bouřlivých peripetií. V pozadí je vždy přítomna nenávist mezi národy Hutu a Tutsi, právě tak jako beznadějná bída, nemoci a nejistota, co bude zítra. To vše se autorčiny hrdinky snaží, každá po svém, překonat svým odhodláním a vůlí žít. Povídkový soubor je debutem rwandské, francouzsky píšící autorky a pro českého čtenáře přináší vzácné a působivé svědectví o životě její rodné země.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíUmubyeyi Mairesse, Beata
NázevEjo
AutorBeata Umubyeyi Mairesse ; z francouzského originálu Ejo ... přeložil Tomáš Kybal
PřekladatelKybal, Tomáš
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelVolvox Globator
Rok vydání2017
Rozsah119 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran119
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7511-366-5
Cena249
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiFebronie - Mateřství --; Pélagie -Rabování --; Kansilda - Te deum --; Sestro Anno -Nevidíš, že se něco blíží? -N; Francie - Kazungu --; Spesiyoza - Missing person --; Agripina - Menstruační --; Bazilisa - Návleky --; Béatrice - Klasický státní převrat --; Euphrasie - Operace suchar --; Blandine - Národy (noční)

Lístek

MARC