Kniha

Egbérie a Olténie

Vydání: Baobab 2011 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 67218

Čtrnáct velmi originálních pohádek pro milovníky svérázného humoru a neotřelé grafiky. Určeno spíše dospělým, případně vhodné pro čtení rodičů s dětmi.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Egbérie a Olténie

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Správná pohádka má mít tři vlastnosti: poezii, moudrost a vtip. A má se líbit jak dětem, tak dospělým. Pohádky Sylvy Fischerové takové jsou: odehrávají se v různých zemích světa, ze kterých taky původně pocházejí, ale jsou mezi nimi i pohádky čerstvě vymyšlené. Vystupují v nich králové a knížata, stejně jako japonský broskevníček Momotaró a Rom Dežo z Dolní Terchové - a vedle nich strašliví Tlamachové, kteří jedí jehličí a salát z červů, anebo Chlebovka a Rohlikovka, se kterými rozmlouvá Konvice Kočka. Odehrávají se tu leckdy věci děsivé, ale pro dobré to dobře dopadne. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíFISCHEROVÁ, Sylva
NázevEgbérie a Olténie
AutorSylva Fischerová ; ilustroval Juraj Horváth
IlustrátorHorváth, Juraj
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelBaobab
Rok vydání2011
Rozsah238 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry21 cm
Počet stran238
Doprovodný materiál1 plakát (28 x 39 cm)
Poznámka
ISBN978-80-87060-54-4
Cena349
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiO nevyprávěných pohádkách --; Bezprávné zvíře --; Brokátový závěs --; O holčičce, která jedla chléb větší než ona sama --; Malik aneb vypravěč v úzkých --; Václave Kantorku, ty mě připaluješ! --; Chlebovka a rohlíkovka --; Bílý tygr --; Jak chtěl pánbůh Romovo dobro --; Putsán a Putsýv --; Momotaró, největší broskevníček v celém Japonsku --; Velká australská vakopohádka --; Sedlák Židlík --; Egbérie a Olténie

Lístek

MARC