Kniha

Dvojí domov

Vydání: Vyšehrad 1991 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 30722 | Chci jiné vydání

Souborné vydání prvních tří prozaických sbírek (Zeměžluč, Letnice, Děravý plášť) je doplněno o črty z pozůstalosti s názvem Etudy pro paní J.

Více informací...

Omlouváme se, tento titul je v Městské knihovně v Praze nedostupný.

Zkuste štěstí v dalších českých knihovnách a hledejte nedostupné tituly na www.knihovny.cz.

KONTAKTUJTE NÁS
Dvojí domov

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Na malé ploše příběhů zachycuje autor maximum lidských vztahů v jejich složitosti a hloubce, plynutí života a vratkou rovnováhu lidských osudů. Své hrdiny sleduje pohledem filozofa, naplněného úctou ke každé, i té nejprostší existenci a s bolestí sleduje zrazené duchovní poslání člověka na tomto světě. Jeho lidé jsou odcizeni sami sobě tragickou lhostejností k životu, bezradní proto, že nemohou vyrovnat s jeho pomíjejícností. Na této zemi se cítí pouhými hosty, jsou štváni touhou po nesmrtelnosti, kterou v podobě duchovního věčného života považují za svůj pravý domov.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíČEP, Jan
NázevDvojí domov
AutorJan Čep ; [doslov Bedřich Fučík]
VydáníVyd. (dopl.) 2
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydánícs
NakladatelVyšehrad
Rok vydání1991
Rozsah341 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran341
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-7021-077-X
Cena49
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiZeměžluč --; Letnice --; Děravý plášť --; Etudy pro paní J.; Domek --; Bouře --; Dvojí domov --; Kozlovice --; Peněženka --; Do města --; Elegie --; Zbloudilý --; Rozárka Lukášová --; Husopas --; Přičinlivá rodina --; Vigilie --; Starcův smích --; Hoře z lásky --; Veselá pohřební --; Můra --; Lucie Laurová --; Albína Drůzová --; Cesta na jitřní --; Přízraky --; Letnice --; Jakub Kratochvíl --; Nedělní odpoledne --; Děravý plášť --; Člověk na silnici --; Samomluva --; Pouť --; Noční návštěva --; Poslední Velikonoce; Básník dvojího domova /

Lístek

MARC
Náhledy
Dvojí domovDvojí domov