Kniha

Druhé letadlo

Vydání: Volvox Globator 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 60445

Sbírka esejů, recenzí a povídek známého anglického autora má za společného jmenovatele teroristický útok na USA z 11. září 2001.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Druhé letadlo

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Sbírku tvoří čtrnáct krátkých textů, psaných pro přední americká a britská periodika. Jsou řazeny chronologicky podle data vzniku a všechny se věnují jednomu ústřednímu tématu - teroristickému útoku z 11. září 2001, jeho příčin a reakcí na něj. Většinou jde o politické komentáře a recenze knih na toto téma a autor se v nich netají svými radikálními postoji - nepřátelstvím vůči jakémukoli náboženskému extremismu a koneckonců vůči náboženství vůbec a také pohrdavou skepsí k prezidentu Bushovi a reakcím jeho vlády na útok. V knize najdeme i dvě povídky - orwellovský příběh dvojníka jakéhosi arabského diktátora a vylíčení posledního dne Muhammada Atty, pilota jednoho z útočících letadel.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíAMIS, Martin
NázevDruhé letadlo
Podnázev11. září 2001-2007
AutorMartin Amis ; [z angl. orig. přel. Kateřina Klabanová]
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelVolvox Globator
Rok vydání2009
Rozsah135 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21cm
Počet stran135
Doprovodný materiál
Název ediceAlbion ;
Poznámka
ISBN978-80-7207-731-1
Cena249
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiDruhé letadlo --; Hlas osamělého davu --; Špatná válka --; V Paláci konce --; Teror a otrava: Závislá mysl --; Poslední dny Muhammada Atty --; Írán a Pán času --; Co nás přežije --; Konspirační teorie a Takfír --; Bush v Zemi nohsledů --; Demografie --; Na cestách s Tony Blairem --; Cesta islamisty --; 11. září

Lístek

MARC