Kniha

Drinnen und Draussen

Vydání: Goethe-Institut Prag 2012 | Jazyk: čeština a němčina | Signatura: D 21415

Obrazový katalog, vydaný k zahájení projektu umělecké proměny interiérového designu Goethe institutu v Praze, "Rub a líc".

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Drinnen und Draussen

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Pod vedením ředitele Kunstmusea Bonn S. Berga dostalo šest německých umělců úkol, proměnit veřejně přístupné prostory Goethe-institutu. Umělci vytvářeli od roku 2011 moderní výzdobu, jejíž umělecké intervence dialogicky reagují na budovu, na město Prahu, na kulturní a společenský kontext a na úlohu Institutu. Projekt doplňuje obrazová publikace s textem v němčině a češtině. V závěru knihy jsou životopisné medailony šesti německých umělců a shrnutí v angličtině. Nakladatelská anotace. Zkráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBERG, Stephan
NázevDrinnen und Draussen
Podnázev[künstlerische Interventionen im Goethe-Institut Prag] : [umělecká proměna Goethe-Institutu v Praze] = Rub a líc
Autor[Autoren der Texte Stephan Berg], [Heinrich Blömeke], [Andreas Dornbracht] ; [Foto Tomáš Souček] ; [Übersetzung Radovan Charvát]
PřekladatelCharvát, Radovan
Autor textuBlömeke, Heinrich; Dornbracht, Andreas
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPrag
Země vydáníČesko
NakladatelGoethe-Institut Prag
Rok vydání2012
Rozsah120 s.
Durata
Vybavenífot., il. (převážně barev.)
Rozměry23 cm
Počet stran120
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-260-3288-5; 978-3-939670-83-4
Cena200
Obsahová char. "OCH"D5b9
Obsah OCHuPražské spolky a instituce. Pražské kulturní domy, měšťanské besedy, umělecká sdružení, vlastenecké spolky, komunitní centra.

Lístek

MARC