KnihaDigitalizovaný titul

Documenta Pragensia (Čís. 7)

Vydání: Archiv hlavního města Prahy 1987 | Jazyk: čeština | Signatura: D 10034/7-2

Druhý svazek sedmého čísla sborníku drobnějších materiálových studií z pražských dějin vydávaného městským archivem.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Documenta Pragensia
                        (Čís. 7)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Sedmé číslo sborníku obsahuje materiály z diskusního zasedání "Zdravotní poměry, zdravotní péče, hygiena městského prostředí a populační proměny v Praze od 13. do 19. století". - Příspěvky druhého svazku se zabývají lékařskou literaturou v měšťanských knihovnách v 18. stol., prameny k demografickému výzkumu Prahy 17. a 18. stol., městskou hygienickou inspekcí, svatojindřišskou matrikou z let 1584-1600, sociální strukturou, hospitalizací a mortalitou v nemocnici Na Františku v letech 1631-1714, pražskými žebráky r. 1712, morovou epidemií r. 1713 ve vztahu k pražským matrikám, osvícenskou populační vědou a zdravotní policií, snahami o zlepšení životního prostředí, zdravotnictví a sociální péče v Praze v 2. pol. 18. stol., oděvem jako ukazatelem sociálních a hygienických poměrů ve 20. až 40. letech 19. stol., vlivem kvality zásobování vodou na život města, reakcí městské rady na zdravotní zákon z r. 1888, právní úpravou životního prostředí, hygieny a zdravotnictví v Praze 2. pol. 19. stol., srovnáním pražské populace v 19. stol. se situací v dalších evropských velkoměstech, vývojem plodnosti v Praze 1880-1910 a archivními prameny k tématu zasedání.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíDOCUMENTA
NázevDocumenta Pragensia
PodnázevSborník materiálií z Archivu hlavního města Prahy
Označení a číslo částiČís. 7; Díl 2
Autor textuNovotný, Jan; Jásek, Jaroslav; Horská, Pavla
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
NakladatelArchiv hlavního města Prahy
Rok vydání1987
RozsahS. 300-517
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran300
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
Cena10
Obsahová char. "OCH"D5b9b
Obsah OCHuPražské knihovny a archivy. Pražské knihovnictví a archivnictví. Dějiny a fondy pražských knihoven a archivů. Sborníky archivů.
Název dílčí částiPražská populace v 19. století ve srovnání s velkoměstskými populacemi tehdejší Evropy /; Vliv kvality zásobování vodou na život hlavního města Prahy 19. století /; Snahy o zlepšení životního prostředí, zdravotnictví a sociální péče v Praze ve druhé polovině 18. století /

Lístek

MARC
Náhledy
Documenta Pragensia
                        (Čís. 7)
                    Documenta Pragensia
                        (Čís. 7)